Öppna min sida på FacebookÖppna min sida på Linked InÖppna min sida på InstagramIn english

Välkommen till månadens nyckel

På den här sidan publicerar jag Månadens Nyckel. Här delar jag med mig av olika tankar och idéer som jag tror kan vara användbara för alla er som är intresserade av att öka sin framgång och livskvalitet. Skulle du vilja ha detta brev direkt i din inkorg via mail, så kan du bara anmäla dig här.

Månadens Nyckel 8: Att vara en trygg ledare

mar 2016

En chefsposition är oftast en titel eller tjänst som tillsätts uppifrån. Däremot en ledarposition är något man förtjänar, genom sitt sätt att vara.

 

En ledares ansvar är att få en grupp personer med olika personligheter och egenskaper att arbeta i ett TEAM (Together Everyone Achieve More). Dåligt ledarskap skapar oftast förvirring, vem ska göra vad, vem har ansvaret att det blir genomfört, Hur ska det göras, men framför allt, Varför ska det göras. Oftast fokuserar vi bara på Hur det ska genomföras men glömmer bort Varför det ska genomföras. Vi kan göra en liknelse med ett startfält som ska springa 100 m. När startskottet går börjar alla deltagare springa i full fart, fast åt olika håll. Vilket slutar med att ingen kommer i mål.

 

Ledarskap i ett företag eller en organisation går ut på att leda, planera och genomföra arbetet som krävs för att tillsammans nå det gemensamma målet. Som ledare gör du det genom att få alla i gruppen att känna sig sedda, förstådda och delaktiga. Men framför allt behöver du få dem att känna sig fria. De ska känna att de Vill tillhöra din organisation inte att de Måste. Vi bör alltid påminna oss själva om att varje person, varje individ är en Fri människa, att göra det de själva vill göra.

 

Om du som ledare lyssnar på människorna i gruppen, visar respekt för deras personligheter, är tydlig med vad du vill och trygg i dig själv, så sprider du trygghet och trivsel i organisationen och du har då skapat en god harmoni i gruppen.

En god ledare skapar en kultur i företaget eller organisationen och är mycket viktig för att uppsatta mål ska nås. Man ska vara ödmjuk men samtidigt tydlig i sitt arbete. Det går trots allt ut på att skapa ett resultat. Om inte förväntat resultat i gruppen eller för individen uppnås, så finns det stor risk att de inblandade blir förflyttade eller söker sig någon annan stans.

 

För att bli en bra och trygg ledare, behöver vi börja med oss själva. Att vara trygga både i det som ska genomföras och i oss själva som person. Att helt enkelt ha kunskapen att leda oss själva innan vi kan leda andra. En god ledare pekar aldrig med hela handen utan går alltid före och visar vägen. 

 

 

Arkiv

maj 2016

Månadens nyckel 10: Det krävs mer från morgondagens ledare

apr 2016

Månadens Nyckel 9: Vad innebär coaching

mar 2016

Månadens Nyckel 8: Att vara en trygg ledare

feb 2016

Månadens Nyckel 7: God vs Ond

jan 2016

Månadens Nyckel 6: The Golden Circles to Success

dec 2015

Månadens nyckel 5: Vikten av att vara tydlig i sin kommunikation

Visa hela arkivet

Morgan Johansson

manadensnyckel.png

Dagens citat

" Det är inte vad du är som håller dig tillbaka. Det är vad du tror att du är, som håller dig tillbaka "